HOE ONTSTAAT RIOOLLUCHT IN HUIS?


Het ruiken van rioollucht in huis of op kantoor is onprettig. De stank die zich door de ruimte verspreid, kan verschillende oorzaken hebben. Het komt vaak voor dat er een gootsteen, afvoer of doucheputje verstopt is geraakt maar ook een kapotte afvoer of rioolbuis kan de boosdoener zijn. Dit kan een vreemde geur in huis of kantoor verspreiden waar je het liefste zo snel mogelijk vanaf wilt zijn. Met 15+ jaar ervaring het perfecte rioleringsbedrijf voor het verhelpen van stankoverlast.


  • Probleem oplossen
  • Direct Bereikbaar
  • 24uur service
  • 100% Garantie

Hoe werkt een Rook detectie

Om soms hele kleine scheurtjes in een rioolstelsel te vinden, hebben wij een speciale rookmachine. Deze rookmachine is niet meer dan een grote ventilator met een gloeispiraal, waar kleine hoeveelheden rookvloeistof mee worden verhit. De rookontwikkeling die hierdoor ontstaat, blazen wij met een slang vanaf de rookmachine, via de afvoer, het rioolstelsel in. Deze dikke witte rook zoekt een uitweg richting riool en dak ontluchting, maar is dun genoeg om ook door scheurtjes, kiertjes en openstaande verbindingen te ontsnappen. Op deze manier maken wij zichtbaar wat u alleen met uw neus kunt waarnemen.

Het Gevaar Van H2S Gas

De rioollucht die u ruikt is H2S gas. (Waterstofsulfide, ook wel rioolgas genoemd). Dit wordt veroorzaakt door het rottingsproces van organische stoffen. H2S is giftig en kan in hoge doseringen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Wacht dus nooit te lang met het verhelpen van stankklachten!